Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticari ilişkiler, son 22 yılda hızla gelişerek Türkiye’nin dış ekonomi…
- Türk ticaret heyeti Fildişi Sahili’nde yeni yatırım fırsatlarını inceleyecek
- Kongo’nun doğusunda 100 binden fazla çocuk yerinden edildi
- Güney Afrika’da tapınak çöktü: 5 ölü
- ABD’den Ruanda’ya barış anlaşması uyarısı
- Sudan’daki BM üssüne saldırı: 6 ölü
- “Afrika Dünyası, Medeniyeti, Diller ve Kültürler Sertifika Programı” İstanbul’da başladı
- BM, Eş-Şebab yaptırım panelinin süresini uzattı
- Jamhuri Günü: Kenya’nın bağımsızlığa giden yolu
Fas GenZ 212 Protestoları Konulu Haberler
Fas’ta “Gen Z 212 Hareketi” öncülüğünde yüzlerce genç, cumartesi günü sokaklara çıktı. Göstericiler, başkent Rabat, Kazablanka ve Tanca gibi büyük şehirlerde düzenlenen eylemlerde; eğitim ve sağlık…
Fas’ta gençlerin öncülüğünde başlayan “Z Kuşağı” protestoları, Gen Z 212 Hareketi’nin çağrısıyla yaklaşık bir haftalık aranın ardından yeniden başladı. Başkent Rabat ve Kazablanka başta olmak üzere…
Fas’ta haftalardır süren Z kuşağı protestoları ülke genelinde sarsıcı bir noktaya ulaştı. Hükümet henüz resmi bir yanıt vermezken, mahkemeler protestolarla bağlantılı davalarda sert cezalar vermeye başladı.…
Fas’ta son haftalarda gençlerin öncülüğünde gerçekleşen protestoların merkezi haline gelen “Gen Z 212” hareketi, bu cumartesi yeniden barışçıl gösterilere başlayacağını açıkladı. Hareketin sosyal medya hesaplarından yayımladığı…
Fas Kralı 6. Muhammed, sosyal adaletin güçlendirilmesi ve bölgesel eşitsizliklerin giderilmesinin ülkedeki kalkınmanın öncelikli hedeflerinden biri olması gerektiğini vurguladı. Parlamento Binası’nda düzenlenen 11. Yasama Dönemi açılışında…
Fas’ta kendilerini “GenZ 212” olarak adlandıran gençlerin başlattığı protesto gösterileri devam ediyor. Rabat’ta yer alan parlamento binası önünde toplanan yüzlerce genç, sağlık ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi,…
Fas’ta günlerce süren ve yolsuzlukla mücadele çağrılarının da dile getirildiği protestoların ardından, ülkenin önde gelen devlet kurumları yolsuzluğun önlenmesi için ortak bir adım attı. Fas hükümetinden…
Fas’ta “GenZ 212” adlı gençlik hareketinin öncülüğünde başlayan protestolar, ülke genelinde onuncu gününü tamamladı. Başkent Rabat başta olmak üzere birçok şehire yayılan gösterilerde, sağlık ve eğitim…
Fas’ta “GenZ212” adlı gençlik hareketinin başlattığı protestolar dokuzuncu gününde de devam etti. Rabat’ta bulunan parlamento binası önünde toplanan yüzlerce genç, daha iyi sağlık ve eğitim hizmetleri,…
Fas’ta, “Z Kuşağı” olarak adlandırılan gençlerin başlattığı protestolar bir haftayı geride bıraktı. Başkent Rabat’ta Parlamento binası önünde toplanan kalabalık, hükümetin istifasını, yolsuzlukla mücadeleyi ve sağlık ile…