25 Mayıs Afrika Günü Konulu Haberler

25 Mayıs Afrika Günü, Ankara’da Afrikalı ve Türk diplomatların katılımıyla düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlik, Afrika ülkelerinin sömürgeciliğe karşı verdiği bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin simgesi olan Afrika…

Türkiye’nin Afrika ile kurduğu ilişkilerin yalnızca stratejik değil, aynı zamanda insani ve kalpten bağlar içerdiğini belirten Büyükelçi Nur Sağman, bu ilişkilerin “akli ve kalbi” temellere dayandığını…

Bugün, dünyanın en kadim medeniyetlerine, en geniş doğal kaynaklarına ve en genç nüfusuna ev sahipliği yapan Afrika kıtası, geçmişin acı mirasına karşı verdiği direnişi ve geleceğe…

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, 25 Mayıs Afrika Günü kapsamında yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin Afrika’ya sadece insani yardım yapılan bir bölge olarak değil, geleceğin stratejik ortağı olarak…

Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) tarafından, Afrika Birliği’nin 62. kuruluş yıl dönümü ve 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla İstanbul’da bir etkinlik düzenlendi. Programa Türkiye’de yaşayan Afrikalı…

25 Mayıs 1963’te Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da kurulan Afrika Birliği Örgütü, kıta genelindeki bağımsızlık hareketlerine destek sağlayarak Afrika’nın özgürleşme sürecinde belirleyici bir rol oynamıştı. Bugünkü Afrika…